Phoniro Care - thuiszorg - InterPhone Systems

Sleutelvrije thuiszorg met Phoniro Care

Phoniro Care maakt sleutelvrije thuiszorg mogelijk. Het gebruik en beheer van sleutels voor het leveren van thuiszorg is eensleutelbos Phoniro Care InterPhone Systems groot probleem voor thuiszorginstellingen. Sleutel kunnen kwijtraken, vergeten- of gekopieerd worden en in handen van verkeerde personen terecht komen. Onderzoek heeft uitgewezen dan door het gebruik van sleutels een efficiënte zorgverlening met 10 procent afneemt.

Sleutelkluisjes

Sleutelkluisjes werden ingevoerd om bovenstaand probleem het hoofd te bieden. Een sleutelkluisje is een solide kastje met een codeslot die bij de voordeur van een zorgwoning werd opgehangen. In het sleutelkluisje werd de voordeursleutel opgehangen.

Sleutelkluisje Phoniro Care InterPhone Systems

Het grote proleem echter van een sleutelkluisje is dat het aantoont dat er iemand woont die hulpbehoevend is. Het verhoogd de risico op inbraak.

Phoniro Care systeem

Maar nu is er het Phoniro Care systeem. In samenspraak met thuiszorg organisaties heeft het Zweedse Phoniro Systems een systeem ontwikkeld die het mogelijk maakt om via een app, geïnstalleerd op een smartphone, een deur te kunnen openen.  Aan Phoniro Care InterPhone Systemsde binnenkant van de deur wordt een elektronische unit geplaatst op het bestaande slot. De elektronische unit communiceert met de smartphone app via een beveiligde bluetooth verbinding.  De zorgmedewerker dient dus in de nabijheid van de deur van de zorgwoning te zijn. Één van de grote voordelen van het Phoniro systeem is dat aan de buitenkant van de woning niet te zien is dat het om een zorgwoning gaat.

In de app zijn de cliënten van de zorginstelling opgenomen. De gegevens van de cliënt kan worden versleuteld waardoor bij verlies van de smartphone geen gegevens zichtbaar zijn. Ook kan de smartphone dan worden geblokkeerd. Iedere keer als de medewerker voor de deur staat en naar binnen wil, moet een andere versleutelde code worden ingevoerd. Deze beveiliging is te vergelijken met internetbankieren.

Enkele voordelen van het Phoniro Care Systeem:

  • Kan niet worden gekopieerd
  • Autorisatie per groep of individu
  • Tijdslimiet (dag -> maand)
  • Automatisch uitloggen na 1-4 uur
  • Geen dekking van het mobiele netwerk nodig
  • Geen vaste voeding (230V) nodig
  • Een gestolen of verloren telefoon kan eenvoudig worden geblokkeerd
  • Alle data is gecodeerd
  • Mechanische veiligheid SKG**of***

Maar het Phoniro Care systeem kan nog veel meer waaronder het bijhouden van een gezondheidsdagboek door cliënten.

Behoefte aan meer informatie of een vrijblijvende demo? Laat het ons weten.