Private GSM - eigen GSM installatie - InterPhone Systems

Private GSM

Private GSM: een eigen gsm-netwerk voor uw bedrijf

Private GSM of pGSM is bezig aan een flinke opmars. Met private gsm beschikt u over een eigen gsm-netwerk binnen uw bedrijf. Met het oog op de toekomst is pGSM een duurzame investering. De gebruikte technologie én de functionaliteiten voor mobiele telefonie zijn immers volop in ontwikkeling. Om pGSM mogelijk te maken, worden er zenders in uw bedrijf geplaatst. Zo’n gsm-zender wordt ook wel picocell genoemd.

Gratis bellen binnen het netwerk

De picocellen worden gekoppeld aan uw VoIP-telefooncentrale. Dankzij deze koppeling kunnen medewerkers elkaar onderling bellen binnen het netwerk. Zowel met hun gsm-telefoons als met hun smartphones. Ook is het mogelijk om intern te bellen naar de vaste telefoons binnen uw bedrijf. Deze gesprekken zijn vanzelfsprekend gratis. Verlaten medewerkers het bedrijfspand, dan komen ze buiten het bereik van het pGSM-netwerk. Hun smartphone schakelt dan automatisch over naar het openbare gsm-netwerk.

Breed scala aan functionaliteiten

Binnen zakelijke telefonie gebruiken bedrijven de mobiele telefoon meer en meer als allround communication device. Behalve de belfunctie hebben smartphones een breed scala aan functionaliteiten gekregen, zoals WhatsAppen, agendabeheer en e-mail. Bovendien zijn ook de functies van een telefooncentrale beschikbaar op mobiele telefoons. Denk aan functies als doorverbinden, doorschakelen en in de wacht zetten. Door deze ontwikkeling is pGSM voor met name de grote bedrijven een interessante oplossing voor hun vaste en mobiele telefonie. Daarnaast plukken ook zorginstellingen en overheidsorganisaties er de vruchten van.

Razendsnelle positiebepaling dankzij radiodekking

private GSM

Voor zorginstellingen, beveiligingsbedrijven of hulpdiensten heeft een pGSM een aantrekkelijk voordeel. De technologie achter pGSM maakt het mogelijk om zeer nauwkeurig een positie te bepalen. Dat is handig bij calamiteiten, noodsituaties of alarmoproepen. Dankzij de zeer goede radiodekking bepaalt het gsm-netwerk de positie van een medewerker tot op een paar meter nauwkeurig. Zo worden alarmoproepen binnen enkele seconden ontvangen.

Meer informatie of demonstratie?

Een private gsm-netwerk is ideaal om stilontruiming, locatiebepaling, zorgalarmering en persoonsbeveiliging toe te passen. InterPhone Systems levert speciale smartphones met een nood- of paniekknop (NEN2575 gecertificeerd) voor als medewerkers gevaarlijke situaties terecht komen.

Heeft u interesse in een pGSM-netwerk? Bel 040 218 05 05 om met Gerard Kranendonk een afspraak te maken voor een demonstratie.