Private GSM - eigen GSM installatie - InterPhone Systems

Private GSM

Private GSM

Met private GSM ofwel pGSM, heeft u een eigen GSM netwerk binnen uw bedrijf. pGSM kan worden gezien als een toekomstvaste investering.  Er vindt, gebaseerd op deze techniek, veel ontwikkeling plaats rond de mobiele telefonie. Om pGSM mogelijk te maken worden er zenders in uw bedrijf geplaatst. Zo’n GSM zender wordt ook wel picocell genoemd. De picocellen kunnen worden gekoppeld aan de VoIP telefooncentrale. Hierdoor kunnen medewerkers elkaar onderling intern bellen. Zowel met hun GSM telefoons en hun smartphones . Ook het intern bellen naar de vaste telefoons binnen uw bedrijf is dan mogelijk. Deze gesprekken zijn vanzelfsprekend gratis. Bovendien komen de functies van de telefooncentrale zo ook beschikbaar op de mobiele telefoons.

Verlaat een medewerker het pand dan komt hij of zij hierdoor buiten het bereik van het pGSM netwerk. Dan wordt automatisch overgeschakeld naar het openbare GSM netwerk. De mobiele telefoon wordt steeds vaker gebruikt als een compleet communicatie device (telefonie, whatsapp, e-mail, etc). Hierdoor wordt pGSM meer en meer een interessante oplossing voor met name de grotere bedrijven. Maar ook zorginstellingen en overheidsorganisaties.

Zorginstellingen

private GSM

Voor zorginstellingen heeft een pGSM een bijkomend voordeel. Met pGSM is een zeer nauwkeurige positiebepaling mogelijk. In geval van nood kan de positie van een medewerker tot op een paar meter nauwkeurig worden bepaald. Dit is mogelijk door de zeer goede radiodekking van het GSM netwerk. Alarmoproepen kunnen binnen enkele seconden worden ontvangen. Daar waar medewerkers in een gevaarlijke situatie terecht kunnen komen kan InterPhone Systems speciale smartphone’s leveren met een nood- of paniekknop. Met een private GSM netwerk kan stilontruiming, locatiebepaling, zorgalarmering en persoonsbeveiliging worden toegepast. Dit alles met NEN2575 certificering.

Wilt u weten of pGSM ook interessant is voor uw bedrijf? Neem contact met ons op.