Vast Mobiel Integratie is betere bereikbaarheid - InterPhone Systems

Vast mobiel integratie

Vast Mobiel integratie; Eenvoud in bereikbaarheid

Bij VoIP wordt data en telefonie samengevoegd. Beide maken gebruik van hetzelfde netwerk. In het verleden werden daar verschillende netwerken voor gebruikt. Hierdoor groeien ook marktpartijen naar elkaar toe.

Telecombedrijven leveren ook Vast Mobiel Integratieautomatiseringsdiensten en automatiseringsbedrijven leveren telecomdiensten. Dit door kennis aan te nemen of door samenwerkingsverbanden.

Zo is er ook het naar elkaar toegroeien van de mobiele en vaste telefonie ofwel Vast Mobiel integratie. Mobiele telefoons, smartphones en tablets kunnen worden gekoppeld aan de VoIP telefooncentrale.

Hierdoor komen de functies van de telefooncentrale ook beschikbaar op de mobiele apparaten. Functies als doorverbinden, doorschakelen en bereikbaar zijn op een intern nummer. Maar ook één voicemailbox voor vast en mobiel en bereikbaar op één zakelijk telefoonnummer. Zowel op kantoor als onderweg.

Bij vast mobiel integratie bepaalt u zelf welk telefoonnummer de beller te zien krijgt. Uw vaste nummer of uw mobiele nummer. Ook kunt u dus de functies van de telefooncentrale op uw mobiele telefoon gebruiken. Door het koppelen van de mobiele telefoon aan de telefooncentrale kunt u deze ook op kantoor gebruiken. Hierdoor heeft u geen vast toestel op kantoor meer nodig.

Om dit te bereiken kan het noodzakelijk zijn dat er extra voorzieningen getroffen moeten worden. Als het bereik op kantoor ontoereikend is zal er extra steunzenders gemonteerd moeten worden. Een zgn. private GSM netwerk kan hiervoor de oplossing bieden. Op de pagina Private GSM leest u hier meer over.

Enkele voordelen van Vast Mobiel integratie

Belangrijke voordelen voor vast mobiel integratie zijn:

  • Een gebruiker is bereikbaar via één telefoonnummer. Ongeacht waar hij zich bevindt, welk toestel hij gebruikt of van welk netwerk er gebruik wordt gemaakt
  • Uw gsm of smartphone gekoppeld aan uw telefooncentrale
  • Eén telefoonrekening voor zowel vast als mobiel
  • Kosten besparing
  • Eén toestel
  • Eén leverancier voor zowel vast als mobiel.

Benieuwd wat Vast Mobiel Integratie voor uw bedrijf kan doen? Laat het ons weten.